HomevistripMet de kayak op het Haringvliet

Voor de zoetwater visserij is het Haringvliet  voor het kayakvissen een bijzonder  water  waar alle vormen van het roofvissen beoefend kunnen worden.     Vertikalen, dropshot, diagonalen of zoals we de laatste sessies zeer succesvol gedaan hebben het werpend vissen met kunstaas tussen en om de waterplanten.Deze visserij levert een behoorlijke diversiteit aan rovers op en zijn de aanbeten soms snoeihard . Roofblei winde,baars en snoek zijn de soorten die dan met regelmaat naar boven komen en daar zitten toch hele mooie grote exemplaren tussen.  Deze visserij die wij voornamelijk met een superlicht stokje beoefenen is erg leuk om te doen,zelf vis ik met een Illex Pepper  de S 210 ML met een werpgewicht van 3,5 tot 10 gram  zodat ik in staat ben om kleine spinnerbaits en de tailspinner van spinmad een behoorlijk eind weg te zetten .

Meestal begin ik met het afgooien van de randen van de plantenbedden om geleidelijk aan steeds verder de planten in te gooien en de gaten die tussen de planten zitten af te vissen.   De aanbeten zijn soms op plekken die je niet verwacht en snoeihard . Hebben we op een bepaald stuk de planten afgevist varen we door naar de volgende en vissen zo een heel stuk water af, om vaak heel succesvol het op de terug weg nog eens te proberen op de stekken waar we goed gevangen hebben of mooie aanbeten hebben gehad.

We hebben voornamelijk met spinnerbaits , Tailspin  van Spinmad en Salmo Hornets gevist.  Waarvan uiteraard de spinnebaits maar ook de spinmad door zijn 2 haken langs het lijfje prima door de planten te vissen zijn .

Johan

 

 

Comments are closed.