HomeAlgemeenCosta Rica 2014

 

Eindelijk was het dan zover onze vistrip naar Costa Rica, elk jaar kijk ik toch weer volverwachting naar deze reis. Ons reis gezelschap bestond uit Tom ,Ronald ,Roelanne Rob ,Hetty et moi.    De avond voor de reis hebben we bij Tom gelogeerd en de avond relaxed met een paar belgische pinten door gebracht.

De volgende dag naar het vliegveld en de vakantie was begonnen , na een overnachting in Atlanta kwamen we de 31ste oktober aan in Costa Rica waar we opgewacht werden door Vilo die ons naar het appartement bracht.    Het voordeel van rond het middaguur aankomen is dat je alle tijd hebt om je spullen in orde te maken boodschappen te doen en ergens lekker te gaan eten.     De volgende dag was iedereen uiteraard voor de wekker op om zo snel mogelijk het ontbijt klaar te maken en ons op de eerste visdag te storten.

DSC02965

Dit jaar ,dat bleek al snel, was het behoorlijk lastig om baitvis te vangen ,normaal is dit geen enkel probleem nu kon je met moeite een paar visjes bij elkaar sprokkelen.    Na een uurtje vonden we een plekje waar we achter elkaar een paar mooie white seabass vingen.    Ik besloot een kleinere maar nog steeds een behoorlijke vis tot baitfish te bombaderen en met deze vis aan de lijn dobberde ik verder op zoek naar kleine visjes.   Al heel snel kreeg ik een aanbeet ,zette de haak maar het leek wel of ik aan de bus vast zat.    Deze vis ging zonder te vechten gewoon zwemmen, met mij en kayak zonder problemen achter zich aan sleurend, mijn eerste gedachte was een enorme rog.     Omdat we aan het eind van de regentijd viste was het water behoorlijk troebel in de baai en kon ik dus niet zien wat ik gehaakt had pas veel later en in open water werd het water weer helder.   Met veel moeite kon ik deze vis een beetje omhoog pompen, terwijl ik er nog steeds achter aan ging, en werd toen toch even stil , een enorme haai vertoonde zich.   Nu is de kayak 3.85 cm dus dit monster was zeker 3 meter.    En nog lang niet uitgedrild na enige tijd kwam Rob gelukkig te hulp want dat het landen niet gemakkelijk zou worden was duidelijk.     Gewapend met een paar handschoenen kon hij uiteindelijk de leader grijpen en de vis omhoog sleuren terwijl Roelanne en ik ons best deden om een paar foto’s te schieten.    Helaas staat hij er ondanks onze inspanningen nergens mooi op ,maar wel een nieuw PR grote vis , wat een avontuur.      Niet lang erna ving ik een mooi Roostertje op de popper ,dat zou dan ook de trend voor heel de vakantie worden.

haai1

 

De rest van de vakantie bleef het vangen van baitfish lastig en als je er 1 had leverde die ook vaak een grote Rooster of jack op.     Maar wat deze reis tot een topvakantie maakte waren de scholen kleinere Roosters en jacks die de baai afstroopte naar vis en die wij dan weer met de popper of stickbaits belaagde.     Een waar spektakel als je je kunstaas zo hard mogelijk probeerde binnen te draaien terwijl diverse vissen tegelijker tijd het probeerde te pakken .   Bij Rooster aanvallen zag je meerdere vinnen achter je kunstaas aanzitten, die kammen boven water blijft echt een geweldig gezicht.    Daarbij zijn deze vissen voor onze begrippen ongelofelijk sterk en snel.   Het beste zag je de aanvallen nog bij de andere als hun popper of stickbait langs je kayak kwam ,waarbij ze soms pas op een meter van de boot nog toesloegen als ik er aan terug denk word ik weer helemaal enthousiast, wat een geweld.DSCN0034

Naast de Roosters en jacks werden er uiteraard nog een scala aan vissen gevangen ,.   Nieuw op de lijst waren een Permit en twee Rainbowrunners maar ook veel Skipjacks, Ladyfish ,grote Needlefish en nog veel meer en uiteraard heel veel blowfish.

Maar ook Roelanne deed het erg goed en ving haar eerst grote Rooster en eerste grote jack ,maar dan ook gelijk hele mooie vissen

DSCN0124

 

Uiteraard kwam aan al dit moois een einde en zit ik nu anderhalve week later nog steeds na te genieten en denk nu al aan de volgende keer,want ik kan eigenlijk niet wachten.

Rob, Hetty ,Ronald ,Tom,Roelanne ,Ray en Melanie bedankt voor een geweldige belevenis…..Tot de volgende……

Johan

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

 

Comments are closed.