HomeAlgemeenNieuwe Outback 2015

Outback1
De Hobie Outback is in Nederland de meest gebruikte Hobie voor het kajakvissen, deze kajak heeft menig visser overtuigd om met kajakvissen te beginnen. Comfortabel ,wendbaar ,stabiel en gebruiksvriendelijk zijn de eigenschappen die dit model het beste beschrijven.       De Outback is het model dat over de jaren de minste veranderingen heeft ondergaan ,ok elk jaar wel een paar kleine updates,zoals een ander roer, stuurknop, zitting maar geen echte grote veranderingen.
Outback2
Nu voor 2015 heeft de Outback wat meer veranderingen ondergaan dan andere jaren al zijn deze veranderingen alleen boven water.   Onderwater heeft de Outback nog steeds de enorm stabiele hull die dit model al jaren kenmerkt ,al hadden wij graag een wat spitsere neus gezien zodat wat minder weerstand bij golven zou zijn ontstaan.
Laten we beginnen met de grootste verandering het nieuwe vantage CT stoel.    Volgens de beschrijving kan de stoel in 2 posities gebruikt worden een hoge en lage. De lage positie heet het zelfde zwaarte punt als het oude zitje zodat niet aan stabiliteit wordt ingeleverd.
Outback5     Outback3
De hogere zit is een klein beetje minder stabiel maar maakt het vissen voor menigeen comfortabeler. De cockpit is nog steeds uitgerust met zij ribbels maar de bodem is nu vlak en verhoogd om een droger dek te creëren Aan beide zijden een met mesh afgedichte opbergvak en 2 soft grip handels, hoe deze in de praktijk functioneren zal blijken ik was zelf altijd blij met de harde greep en miste die eigenlijk aan de andere zijde van de boot vooral als je bijvoorbeeld bij de Val de boot met 1 hand over de stenen moet dragen..
Outback2
Het lijkt dat de rails zijn geüpdate om de H-Bar standupbar te kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de 2015 Outbacks Lowrance ready En heeft Hobie ook de peddels aangepast en zijn we eindelijk van die slappe voorgangers af,de nieuwe hebben glasfiber versterkte nylon bladen.
Of de nieuwe Outback genoeg veranderingen brengt om een geheel nieuwe viskayak te creëren we zullen zien.     En de prijs van deze vismachine ????????????
Johan

Comments are closed.