HomevistripCosta Rica 2013

De vis reis naar Costa Rica werd dit jaar gekenmerkt door een flink aantal deelnemers zo bestond deze “Die Hard” groep uit Raf , Ronald, Bram , Rob , Rick , Tom , Gio en ik ,dus bestond deze vis ploeg uit 8 man.
Dat de vangsten navenant ook zo groot zouden zijn hadden we in onze stoutste dromen niet kunnen bedenken.
Wat direct opviel was dat er niet erg veel sardines in de baai waren maar gelukkig was het aantal andere baitvissen ruimschoots voorhanden en de meeste dagen eenvoudig te vangen.
En al op de eerste dag werden er een paar mooie Roostervissen en Jacks gevangen.
Frappant was dat met name de Roosters veel sterker waren als andere jaren en zeker de kleinere (nou ja kleinere)ongelofelijk sterk waren en wild. Mogelijk had het met de wat warmere watertemperatuur te maken.
Met meer dan 60 Roosters in de Groep gevangen kunnen we toch wel spreken van een record , daarnaast zijn er Roosters gevangen van een uitzonderlijk formaat ,zeg maar rustig heel groot.

Ook zijn er dit jaar, in verhouding met andere trips, veel haaien gevangen, waaronder een paar kleine hamerhaaien dus weer een nieuwe soort op de vangstlijst , maar ook een paar mooie Pompano Jacks een soort die bij mij al lang op de wishlist stond en waarvan ik er deze trip een ving van een behoorlijk formaat.
Uiteraard werd de lijst compleet gemaakt met een aantal Barracuda’s, grote Needlefish , Sierra’s Roggen en een mooie zeebaars
Omdat iedereen over de baai uitzwermde is er niet precies bijgehouden wat er gevangen is alleen de Roosters werden bijgehouden , maar ook hier hield het tellen na nummer 50 op , ja alles went .
Het verdelen van de vissers over de grote baai was ook geen probleem , hadden sommige vissers genoeg aan hun favoriete stekken maar was voor Ronald de baai geloof ik niet groot genoeg en jaagde hij op alle mogelijke plekken op Rooster en Jack.
Die hards, Rob en ik besloten op de 1 na laatste dag naar Zapotal te varen, een geweldig eiland en theater van eerdere avonturen, dat de tocht van 11 kilometer heen en 11 kilometer terug geen peulenschil was bleek al snel toen wij meende op de helft te zijn, lag het eiland voor mijn gevoel nog steeds aan de horizon , gelukkig had ik een zeil meegenomen zodat de terug weg voor de wind een stuk gemakkelijker was

Dit jaar reisden wij allen met reishengels om de extreme prijzen van de hengelkoker transport te vermijden.
Of deze reishengels ook de oorzaak waren van het redelijk aantal gebroken hengels(10 gebroken hengels was ook een nieuw record) of de sterke Roosters , of een combinatie van deze twee zullen we niet weten.
Wel heeft Raf van deze acties twee leuke video’s geschoten ,die ook een mooi inzicht geven van de omgeving waar gevist word.
Mede dank aan de Rooster die hem in een redelijk tempo rondtrok.
Ook starten en landen wij dit jaar voor het Pension direct in de branding ,ook dit heeft een paar hengels gekost.
De desbetreffende vissers hebben ondervonden dat Pacific swell de nodige respect verdient, zoals zoveel surfers inmiddels weten zijn de golven daar van een andere kaliber als onze Noordzee golven.
Onze trip naar Costa Rica was ditmaal zo succesvol dat Raf het in de juiste bewoording samenvatte “het aftellen naar de volgende trip is begonnen”
Alle reisgenoten bedankt voor dit avontuur ,het was geweldig .
Tot de volgende .
Johan

 

en

Comments are closed.