HomevistripTop dag

Donderdag afgesproken met Rob om te gaan vissen over de locatie moesten we nog nadenken.

Volgende dag belt Rob met het voorstel om is iets anders te doen en wel 1 auto bij Hardinxveld te parkeren en met de andere met de kayaks stroomopwaarts te rijden en daar te starten.

Hier hoefde ik dus niet over na te denken en met een “doen we” was ik onderweg .De te overbruggen afstand was ongeveer 7 kilometer in zeer warm weer, niet echt weer om roofvis te vangen. Maar het was op het water in ieder geval goed toeven.     Na 5 minuten op het water haakte en ving ik mijn eerste snoek van zo’n 60 cm, dat beloofde dus veel.   Die verwachting werd dus meer dan goed gemaakt en vingen we al snel een paar snoekbaarzen baarzen en een paar snoeken er bij

Na tot 4 keer toe alles afgebeten te hebben ben ik overgeschakeld op een stalen voorslag.    Dit beïnvloede de vangsten dus totaal niet .     Na de rivier overgestoken te hebben zag ik Rob een fraaie snoekbaars vangen maar lukte het mij niet om vissen tot een aanbeet te verleiden, Rob had nog verschillende aanbeten  maar ik niks.     Op mijn commentaar “hee Rob ik krijg hier geen enkele aanbeet een enorme beuk op mijn hengel……… SNOEK    en na een fraaie dril een mooi exemplaar van ongeveer 90 cm.

Na de foto’s besloten om verder te gaan langs de oever met pluggen en Rob al gelijk een mooie Winde ving, gelijk daarna weer overgestoken naar een mooie Roofblei stek(die verleiding konden we niet weerstaan) en ik ben nog niet op de spot of Rob heeft al een mooie te pakken .Omdat de tijd inmiddels begon te dringen hebben we hier niet lang gevist ,Ik draai om de krib hoor een grote schreeuw heeft Rob de volgende al gehaakt ditmaal 1 van een behoorlijk formaat dus moest deze toch even op de foto worden gezet.

Verder terug met pluggen gevist en wist ik nog een fraaie Baars te vangen.

Na 6 uur op het water, ik met 14 gelande vissen en Rob nog een paar meer, mag je met meer dan 30 vissen van een topdag spreken onder wel heel zomerse omstandigheden(was dus gewoon verbrand)

Rob bedankt voor een geweldige dag ,

Johan

 

 

Comments are closed.