Homevistrip“Terug naar de brug”

Eindelijk was het dan zover ons jaarlijkse evenement “Terug naar de brug” .   Helaas hadden de weergoden het met ons niet zo goed voor als het vorige jaar.    Er stond dit maal een pittige wind uit noord westelijke richting .     Een windrichting die niet vaak voorkomt maar voor onze locatie de omstandigheden niet gemakkelijker maakt.    Nu was het ‘s ochtends behoorlijk bewolkt  maar na 14.00 uur klaarde het gelukkig op.

De opkomst was meer dan goed en met 26 deelnemers hadden we een gezellige club die, na door Tom ,Raf en mij ontvangen waren, in groepjes het water opgingen.

Zoals in de vorige editie voorzien van een stekken kaart en een goede barbecue en biertje in het vooruitzicht.

De praktijk leert dat op dit soort dagen geen topvangsten gerealiseerd worden maar de heftige wind maakte het de meeste deelnemers wel moeilijk, alleen Thomas en Ronald wisten baars te vangen.     Voor de beginnende kayakers een mooie dag om in gezelschap onder moeilijkere omstandigheden het water op te gaan en er mee vertrouwd te raken dat ook met wat meer wind nog prima gevist kan worden en je je over de vaareigenschappen van je kayak geen zorgen hoeft te maken.

Bij aankomst in de haven was geadviseerd om van de 2 de trailerhelling gebruik te maken omdat die bij eb gemakkelijker begaanbaar is ,uiteraard waren er ook bikkels die zich niet door een beetje modder lieten afschrikken en van de eerste trailerhelling gebruik maakte om naar de kayakwinkel te komen.    Daar opgewacht door Bram die weer een uitmuntende barbecue geregeld had.    Bij een biertje kwamen de verhalen al snel los en kon de barbecue aangestoken worden.

Het was een zeer geslaagde dag mede door de deelnemers en ook omdat je ziet dat een hele leuke club mensen zich door het kayakvissen verbonden voelt .

Bedankt allen en tot de volgende.

Johan

 

 

Comments are closed.