HomeAlgemeenHobie Team Meeting

Op 1 augustus was het dan zover de eerste Europese Hobie Teammeeting,de teamleden uit Duitsland,Frankrijk .Belgie, Engeland en Nederland verzamelde zich in het hoofdkwartier van de Hobie importeur te Stellendam om met elkaar kennis te maken en uiteraard gezamenlijk te gaan vissen.         Voor viskayaks.nl  waren Raf ,Bram en ik ,Johan van de partij.

Na de kennismaking de biertjes en de BBQ kregen alle teamleden de Hobie team shirts en zonnebril.

Vrijdag werd er gevist op het zoete water en zaterdag op het zoute. Vrijdag( de warmste dag van het jaar) was het doel snoekbaarzen op het Haringvliet en werd er gestart bij de Banaan.   Ondanks de warmte werden er toch een aantal snoekbaarzen gevangen weliswaar geen grote maar genoeg om bij deze temperaturen van een zeer geslaagde dag te spreken.

Zaterdag was het doel het vangen van Zeebaars op de Oosterschelde In de morgen met Raf en Bram naar de winkel om voorbereidingen te treffen om het hele  gezelschap te ontvangen.    Er was om 12.00 uur afgesproken voor een bak koffie en om de laatste spullen bij Bas aan te schaffen.

Een ieder had er zin in en was dus ruimschoots op tijd aan wezig en stond de winkel om 11.30 al bomvol.

Na een korte briefing en het aanschaffen van zagers werd er vertrokken naar de Val.

Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind en stond er een straffe wind van 4 a 5 beaufort met een vervelende golf van 50 tot 70 cm. niet de meest ideale omstandigheden om onder de brug te vissen.

Cederic drievoudig Frans kampioen kayakvissen wist als enige een fraaie baars te vangen voor de rest werden er nog een paar kleine scholenbaarsjes gevangen.

Voor ons was het zeker ook een leerzame dag ,de Engelse deelnemers  Rob en David (http://www.saltwaterkayakfisherman.com) gaven een mooie demonstratie hoe je met een driftzak vist ,een techniek die ook wij vaker zouden moeten gebruiken.   de driftzak laat je beter van de stroom gebruik maken als wind en stroming tegen elkaar in gaan ,wat ook op deze dag het geval was en het vissen niet eenvoudiger maakt

Om 6 uur zijn we naar de kant gegaan waar door Bram Pizza’s geregeld was en na deze maaltijd weer terug het water op om tot het donker te vissen Daarna met z’n allen voor een afscheidsborrel Zierikzee in waar nog uitgebreid nagepraat werd.     Een zeer geslaagd weekend waar weer nieuwe kontakten gelegd zijn en afspraken voor mooie vistrips

Johan

Comments are closed.