HomevistripSupervangsten in Noorwegen
daniel 1.jpg  daniel 3.jpg  daniel 2.jpgdaniel 5.jpg  daniel 4.jpg  daniel 7.jpgdaniel 6.jpg  daniel 9.jpg  daniel 8.jpg
ronald 4.JPG  ronald 3.JPG  ronald 2.JPGronald 1.JPG  ronald 6.JPG  ronald 5.JPG
SKARNSUNDET   NOORWEGEN 2013
17-5-2013  Eindelijk is het dan zover na weken zo niet maanden hier naar hebben uitgekeken staat het Noorse avontuur op het punt van beginnen. We hebben met zes man ( Theo , Leo , Ronald , Niek , Thomas en Daniel )een huisje gehuurd in het kleine plaatsje Mosvik wat slechts op een paar kilometer afstand ligt van een bekende Noorse visstek het Skarnsundet fjord.  Het is wel een eind rijden ruim 2200 km en wij hebben ervoor gekozen om de bruggen tussen Denemarken en Zweden te gebruiken echter wil je meer reis comfort dan is een oversteek tussen Denemarken en Noorwegen met een ferry boot ook een optie.
Na een lange reis zijn we dan toch eindelijk bij ons huisje gearriveerd en dan heb je uitzicht op het prachtige fjord en is de vermoeidheid snel verdwenen en zit je in no-time op het water lekker te genieten.
Door de ligging van het Skarnsundet gebied is het uitermate geschikt om te vissen vanuit de diverse Kayaks die we bij ons hadden 4x Hobie Outback , 1x Hobie Adventure , 1x Hobie Adventure Island.
Doordat je hier een paar uur rijden vanaf de kust bent en het feit dat er rondom allemaal prachtige heuvels liggen is de invloed van de wind hier veel minder aanwezig zodat je eigenlijk altijd kunt vissen.
Qua stroming is het te vergelijken met de Oosterschelde al zijn er wel plekken waar het veel minder of juist een stuk harder stroomt maar er is overal prima te vissen.
Er is geen commerciële visserij op het fjord zodat er mooie visstand aanwezig is. De meest gevangen soorten zijn Kabeljauw , Pollack en Koolvis maar ook Zeeforel is in de juiste tijd van het jaar goed te vangen hier. Wij hebben hier veelal gebruik gemaakt van lichte spin en verticaal hengels en dan moet je denken aan hengels rond de 30 gram werpgewicht zoals de nieuwe Gunki SW (die blauwe) en de Shimano Yasei vertical jigging klein molentje erop uit de 1000 of 2500 reeks gevuld met gevlochten draad met een trek kracht rond de 10 a 12 kg.
We vissen hier in deze periode van het jaar ( Mei ) voornamelijk dicht onder de kant op voor Noorse begrippen zeer ondiep water tot max 30 meter maar vaker nog ondieper tot minder dan 10 meter waar het water net iets warmer is dan de diepere stukken en waar juist nu veel vis voorkomt die we dan belagen met dieplopende pluggen zoals Deeptail Dancers van Rapala en de Bomber pluggen , maar ook maken we veel gebruik van shads en twisters op loodkopen van 20 a 25 gram voor de Kabeljauw maakt het weinig uit die pakken vrijwel alles voor de Pollack was dit jaar een bekende paarse twister met een wit staartje favoriet .
Qua weer hebben we niks te klagen gehad met slechts enkele mindere dagen en voor de rest veel zon en temperaturen rond de 20 graden Celsius was het dus prima vertoeven op het water.
De Pollacken lijken elk jaar groter te worden en er zijn heel wat exemplaren van boven de 80 cm en zelfs 90 cm gevangen en die geven een hele mooie sport op de lichte hengeltjes. De Kabeljauw zit er heel veel al zijn het vaak kleinere vissen van rond de 60 cm maar we vangen er elk jaar ook een paar rond de 90 cm. Mocht je een school Haring tegenkomen dan kun je een erg leuke visserij verwachten daar er vaak grotere vissen bijzitten die het op de Haring hebben voorzien.
Voor ons zit het avontuur er helaas weer op maar wat hebben we weer genoten van de mooie visserij en schitterende omgeving.
Theo , Leo , Thomas , Niek en Ronald allemaal bedankt voor de wederom zeer geslaagde vakantie.
Daniel 

Comments are closed.