HomeAlgemeenStart van zoetwater seizoen

IMG_1025.JPG  IMG_1024.JPG  IMG_1022.JPGIMG_1021.JPG  IMG_1018.JPG  IMG_1016.JPG IMG_1015.JPG  IMG_1010.JPG  snnoekbaars rivier 011.JPG snnoekbaars rivier 010.JPG  snnoekbaars rivier 004.JPG  snnoekbaars rivier 002.JPG

!cid_AF1BCF2B0CE44719816E760D3B45F1C1@rafPC.jpg

 

Na lang wachten en veel te veel kou was het eindelijk zover, met Tom en Raf afgesproken om de snoekbaarzen op de Merwede te belagen.     ‘S ochtends met Bram in de winkel nog wat zaken regelen en daarna snel naar de carpoolplaats waar de jongens me al stonden op te wachten .     Door de harde noorden wind viel onze uitgekozen stek af een beetje een tegenvaller omdat we daar altijd een paar mooie snoekbaarzen weten te verschalken. Dus werd er besloten om een nieuwe stek te proberen aan de noord oever.     Dit bleek dus een goede keus de wind was hier een stuk aangenamer alleen was het water smerig bruin en troebel door al het gevallen regenwater en stroomde het ontzettend hard.     Dat dit de pret niet ging drukken bleek al snel en ving ik binnen 5 minuten 2 snoekbaarzen die er zeker mochten zijn.     Ging het dan eindelijk lukken om Tom klop te geven???        Daarna werd het een stuk taaier en wist Tom uiteindelijk nog een snoekbaars te vangen maar er gebeurde niet veel.     Tot Raf achter elkaar een mooie baars en snoekbaars ving en zowel Tom als ik een grote loste.     Op deze plek loste Tom na enig peuterwerk  zijn volgende en besloten we weer terug naar de beginplek te gaan omdat op deze stek ook wat mensen van de kant aan het vissen waren . Daar vingen we uiteindelijk de rest van de buit met als grootste, een vis van 75 cm niet slecht voor de eerste poging. Met 15 vissen in 3 uur waren we zeer tevreden.    En mocht Tom het klassement weer aanvoeren met 7 stuks. Duidelijk waren de felle kleuren favoriet met name fluor geel en groen maar wit deed het ook voortreffelijk.     De grootste vis werd gevangen aan een fluor gele Ammoniteshad maar ik had wel de  indruk  dat de kleur belangrijker was dan het soort shad.    Ook was de diepte heel bepalend tussen de 4 en 5 meter gebeurde het en dieper of ondieper gewoon niet je visvinder maakte echt het verschil niet zozeer om de vissen te zien maar om de juiste diepte te bevissen .  Je stroomde er ook zo overheen door de ferme stroming en de toch nog behoorlijke wind.

Het was weer een hele mooie visdag en hopelijk een goed voorteken voor de rest van het seizoen.     Goede vismaten, niemand geblankt en gelachen wat wil je nog meer.     Op naar de volgende sessie.

Johan

 

Comments are closed.