HomevistripCosta Rica/Pura Vida

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_2707.jpg  IMG_0954.jpg  IMG_2670.jpg  IMG_2619.jpg  IMG_2496.jpg[/pe2-gallery]

10 november was het zover ,eindelijk weer naar Costa Rica ,met zn vieren Roelanne, Dave, Bram en ik , om grote vissen te vangen bij Potrero.

Na een voorspoedige vliegreis werden we opgewacht door Bilo onze chauffeur ,gids en steun en toeverlaat,die ons na een hartelijk welkom, bij ons appartement in Potrero bracht.

Een Villa die alle verwachtingen overtrof gebouwd op de rand van het strand uitkijkend over de Pacific met elke avond een geweldig schouwspel in de vorm van een adembenemende zonsondergang,en nog belangrijker we konden direct waarnemen of de rovers aan het jagen waren in de baai en binnen luttele seconden…. VISSEN.

Elke dag om 4.15 uur op ontbijten en om 5 uur opgewacht worden door Ralph die klaar stond op het strand in een hoek waar we zonder branding gemakkelijk te water konden .

Om daar ook baitvis te vangen die in behoorlijke aantallen aanwezig was om daarna met bait en popper de grote vissen te belagen..

Dat het goed zou worden bleek op dag 1 al ik ving op de popper een mooie needlefish  en 2 Roosters aan de lifebait.     Bram had een slow start maar zou dat in de loop van de week meer dan goed maken,Dave ving ook al een mooie Jack.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0923.jpg IMG_2490.jpg IMG_2482.jpg[/pe2-gallery]

Roelanne had zich geheel op de kleinere vissen gestort en ving ook in de rest van de week de meest uiteenlopende soorten waaronder ook diverse vissen die we in de visgids op moesten zoeken. Maar ook de grotere vissen vielen aan op haar Sabiki (haringtuigje) pilker combinatie.

Zo wist ze een mooie Sierra Mackerel veel Barracudas en grote Goupers en een hele mooie Bonito te vangen .

Roelanne ,de enige zonder kayak en vis ervaring, vond deze vorm van vissen zo leuk dat ze elke dag is meegegaan, let wel dit waren allemaal sessies van minimaal 8 uur, en ook de dorpsbewoners praten erover die vonden het wel stoer..

Dave had zich als doel gesteld om een Rooster te vangen een wens die wel erg snel in vervulling ging maar het werd nog beter toen hij een enorme Corvina ving zo’n grote vis dat we er allemaal van overtuigd waren dat dit record vanuit de kayak nog lang zou blijven bestaan.

Helaas voor Dave  ving Bram een dag later een exemplaar die nog een stuk groter was ,wat een enorme baars.

Aan de kant gekomen wilde zelfs de dorpsbewoners er mee op de foto dit was echt Bram zijn dag.

Een dag later wist ik zelfs 3 grote exemplaren te vangen tijdens het lifebaitvissen maar deze kwamen echt niet in de buurt van Dave en Bram’s  Corvinas, wat waren dat een joekels.

Later wist ook Dave nog een monster van een Needlefish te vangen,helaas hebben we die niet gemeten maar na deze vis waren alle grote gepen eigenlijk maar kleintjes,ja je bent gauw verwent.

De laatste dagen zijn Bram en Dave een paar kilometer verder gaan vissen want Bram had Amberjacks zien jagen en de drang om er een te vangen was veel groter als de moeite die het koste om deze afstand te overbruggen.

Helaas is dit niet gelukt Amberjack op ondiep water is een erg moeilijke vis om te vangen  maar wel vingen ze een keur aan andere vissen waaronder een behoorlijk aantal Bonito’s.          Een geweldige sport om deze te vangen op onze relatief lichte Illex stokjes

Voor Roelanne was het tijd om wat grotere vissen te vangen ,met de lifebait hengel haakte ze een grote Rooster die jammer genoeg de haak loste toen hij uit het water sprong.

Echt jammer was heel mooi geweest om op je eerste trip zo’n grote vis te kunnen landen.

De laatste dag ving ik een Rooster die toen ik hem wilde pakken besloten had het nog niet op te geven en met een snelle duik onder mijn kayak door dook, hij trok  met enorme kracht mijn hengel tegen de kayak en knak daar ging de lifebait stok gelukkig kon ik deze vis wel binnen halen en onthaken.Nu moesten we snel terug naar de baai om een andere hengel te halen bij het appartement.

Roelanne vond dat het lopen te lang ging duren vanaf de startplek en sprong voor de villa overboord om door de branding te zwemmen en de hengel op te halen.

Terwijl ik achter de branding met haar kayak wachte kwam ze na 5 minuten al terug zwemmen met onze reserve hengel, stoere actie.

Helaas vingen we die dag geen grote vissen meer maar Roelanne ging op het rif helemaal los en ving heel veel mooie vissen.

Na een sessie van 11 uur was het echt tijd om terug te gaan om heerlijk in de strandtent,wat te eten en een  Fresca naar binnen te werken.

Het zat erop ,weer naar huis met een nog bezoekje aan Manhattan  tijdens de tussenstop was het tijd om de regen en de kou  te begroeten.

Ik verlang er nu al naar om weer te gaan.

Johan

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_2792.jpg   IMG_2784.jpg   IMG_2778.jpg   IMG_2733.jpg   IMG_2687.jpg  IMG_2620.jpg[/pe2-gallery]

Comments are closed.