HomevistripTerug naar de brug

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0767.jpg  IMG_0766.jpg  IMG_0764.jpg[/pe2-gallery]

11 augustus eindelijk is het na alle voorbereidingen zover,om 7 uur naar de winkel om Raf en Tom te ontvangen met koffie.         Tom, Raf, Frank en Marco zouden ons deze dag ondersteunen, Raf en Tom op het water met kayaks, Frank met zijn boot en Marco zou samen met Bram de winkel en de BBQ runnen.         Hulp die we dankbaar aanvaarden en zouden zorgen voor een topdag.

Er kon gestart en ingeschreven worden vanaf 9 uur tot 12 uur zodat de deelnemers zelf hun vis/vaartijd in konden delen en dus ook konden beslissen alleen op pad te gaan of bij anderen aan te haken.   Wat zeker voor diegene zonder Oosterschelde ervaring gedaan werd. De startplek bij restaurant Katseveer is goed met de auto bereikbaar en er is een goede parkeerplaats.      Met een wielensetje ben je ook zo in het water en kan door de mosselbanken links en rechts van de vaargeul direct met vissen begonnen worden.     Bij het inschrijven werd aan een ieder  een  kaartje uitgereikt met vis stekken zodat ook de vissers die niet bekend zijn met de Oosterschelde een leidraad hadden voor de verschillende stekken en vormen van visserij.

De opkomst was goed ondanks dat onze Belgische vrienden geplaagd werden door enorme files, zijn er 24 kayakkers gestart.     De weergoden waren ons gunstig gestemd en de omstandigheden voor het vissen waren zeer goed zelfs een niet veel voorkomende noordoosten wind werkte mee en kwam niet boven de 3 beaufort. En na  afloop heb ik toch wel een paar mensen met zonnebrand gezien,rode koppen met een enorme smile.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0824.jpg  IMG_0823.jpg  IMG_0822.jpg  IMG_0806.jpg  IMG_0783.jpg[/pe2-gallery]

Na de inschrijvingen en start, waar we veel nieuwe kayakvissers mochten verwelkomen de organisatie op de start aan Tom en Raf overgelaten om naar Colijnsplaat te rijden om bij Frank aan boord te stappen ,om het geheel van het water te bekijken en een paar mooie plaatjes te schieten.  Een goede manier om het vis-traject af te varen en te kijken hoe het de deelnemers verging .    En ook om een inschatting te maken of de laatste starters op tijd in Colijnsplaat zouden zijn voor het keren van het getijde.   Vanuit de boot hadden we namelijk al gezien dat de laatste groep op Kats bleef hangen omdat ze daar leuk de zeebaars konden belagen met kleine pilkers .           De baarzen waren niet groot maar waren in behoorlijke hoeveelheid aanwezig wat een leuke visserij opleverde.      Na enig aandringen ,waren ze dan ook pas bereid deze stek te verlaten want de stroming is onverbiddelijk en zou anders tot een zware terugreis  leiden .          Franks enorme stekken kennis aan deze zijde van de Oosterschelde,frank is een goede kayakvisser en sportduiker, zorgde op de boot voor een paar zeer leerzame momenten.      Want de zeebaars visserij is constant aan verandering onderhevig en informatie die “up to date” is , is noodzakelijk voor een succesvolle visvangst.

Van af 4 uur  kwamen de eerste deelnemers binnen om in de winkel te kijken , wat te drinken en om verhalen  uit te wisselen.       Bij Bas (BASS hengelsport) konden de deelnemers die tijdens het uit het water gaan kennis hadden gemaakt met echte Zeeuwse klei , hun voeten en kayaks afspoelen.         De trailer helling in de haven van Colijnsplaat is bij eb  niet altijd even makkelijk , maar de echte kayakvisser  laat zich natuurlijk door zo’n klein obstakel niet uit het veld slaan.        Toen de groep kompleet was hebben Bram en Marco de BBQ aangestoken want er waren er een paar, wel erg uitgehongerd.         De BBQ was leuk van opzet,ieder kon zijn eigen vlees grillen, en erg lekker.       En zoals altijd veel……

Om 11 uur toen de laatste pintjes gedronken waren kon ik voldaan afsluiten   het was geslaagd en wat een leuke dag.       Iedereen die geweest is  hartelijk bedankt, maar vooral Tom ,Raf, Frank en Marco voor jullie inzet.

Tot de volgende.

Johan

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0849.jpg  IMG_0848.jpg  IMG_0846.jpg  IMG_0844.jpg[/pe2-gallery]

[pe2-gallery ] IMG_0838.jpg IMG_0832.jpg IMG_0831.jpg IMG_0826.jpg IMG_0825.jpg IMG_0823.jpg IMG_0818.jpg IMG_0814.jpg IMG_0802.jpg IMG_0801.jpg IMG_0793.jpg IMG_0783.jpg IMG_0781.jpg IMG_0779.jpg IMG_0772.jpg IMG_0777.jpg IMG_0771.jpg[/pe2-gallery]

 

 

 

Comments are closed.