HomevistripZoet vs Zout week

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0748.jpg IMG_0743.jpg IMG_0204.JPG IMG_0202.JPG IMG_0201.JPG[/pe2-gallery]

ZOET

Met voor heel de week  mooie weersvoorspelling in het vooruit zicht waren de visplannen snel gesmeed .    Omdat we nog een keer op zoete rovers wilden jagen contact op genomen met Rob ,onze zoet water specialist, om te informeren waar het de moeite waard was om de snoekbaars te belagen.

Rob, enthousiast als altijd,stelde gelijk voor om op de stek van zijn broer Rick bij Krimpen te gaan vissen, een stek waar je gemakkelijk door  een aanwezige trailerhelling te water kan.

Rick vist hier regelmatig met zijn Revo 11 en weet ook meestal een paar mooie snoekbaarzen te haken en het uitzicht op de van Brienenoordbrug heeft ook wel iets speciaals.     Bram was onze eer aan het verdedigen op het Irish Bass festival dus met Tom Verbunt en Rob en Rick Buijsman afgesproken om gezamenlijk er een mooie middag van te maken.

Ik laat mijn kayak te water en zie gelijk vis op mijn visvinder ,snel een Amonite shadje laten zakken en boemmmm gelijk hangen, wat na een mooie dril een PR  zoet water baars opleverde van 51 cm , goed dat Rick zijn meetlint bij zich had.  Dat beloofde een mooie middag te worden.

Dat werd het dus ook met in totaal 38  gevangen vissen kunnen we wel van een aardig succes spreken.

Rick ving nog een monster van een snoekbaars maar deze had weinig zin in een foto en meet-sessie en spartelde na het onthaken zo heftig dat Rick hem uit zijn handen liet glippen en de snoekbaars overboord sprong  Rick met lege handen achterlatend.

Met het vangst succes en de mooie zomeravond was het weer een geweldige vistrip, in de avondzon naar de trailer helling trappend belde Raf dat de zeebaars los was en er goed gevangen werd. Morgen dus op zout.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0762.jpg IMG_0760.jpg IMG_0759.jpg IMG_0756.jpg IMG_0754.jpg IMG_0752.jpgzeelandbrug tmb.jpg[/pe2-gallery]

ZOUT

Met de rest van de week  in het vooruitzicht met stabiel weer de shads en zager hengel opgetuigd bij Bass hengelsport  steekzagers gehaald en op naar de Oosterschelde .

Waar het al snel bleek dat meerdere kayakers van de vangsten hadden vernomen. Na de begroeting  snel te water om te genieten van  een zomeravond waar we lang op hebben moeten wachten.  De aanbeten waren inderdaad goed en er was voldoende aktie ,iedereen wist wel 1 of meerdere vissen te vangen waaronder een paar hele mooie.   Dat zou de rest van de week zo blijven. Tot woensdagavond toen werken en sávonds vissen hun tol begonnen te eisen , iedereen had mooie aanbeten en ving ook mooie vissen behalve ik, totaal geen concentratie wat resulteerde in steeds vast zitten en verspelen van lood en haken. Het werd dus tijd om de handdoek te gooien ,terwijl ik terug peddelde met Bram  belde Daniel dat hij zn hengels was vergeten die lagen nog op de kant.          Ik was dus gelukkig niet de enige die een steekje liet vallen ,maar het kan nog erger. Ik trek mijn kayak op de kant  om te kijken waar de hengels liggen en loop langs de kade en hoor een raar geroffel . Ik draai me om en zie mijn kayak naar beneden glijden het water in en met aflandige wind ging hij rap van de kade weg. Nou daar sta je dan enkele krachttermen eruit gooiend en Bram gierend van het lachen.  Al met al redelijk gênant.  Nou de opties waren duidelijk Brams kayak weer afladen of zwemmen of  kijken of ik Raf kon bereiken die nog aan het vissen was. Dat laatste lukte gelukkig, de kayak was voor zwemmen al te ver, en Raf was ook al onderweg naar de Val en zou onderweg mijn kayak met alles er nog op meenemen.  Als je alleen bent worden dit soort akties toch vervelend want door de wind drift je kayak toch wel erg snel van je af.

Gelukkig was de volgende dag succesvoller en ving ik weer een paar mooie baarzen.

Mooi weer ,goed gezelschap en een paar mooie vissen veel meer kan je jezelf toch niet wensen, iedereen bedankt en tot de volgende.

Johan

 

Comments are closed.