HomevistripSnoekbaarzen op de Rivier

[pe2-gallery class=”aligncenter” ] snoekb3.jpg  snoekb4.jpg  snoekb5.jpg  snoekb7.jpg  snoekb6.jpg  snoekb1.jpg  snoekb2.jpg[/pe2-gallery]

Al lang bestonden de plannen om meer achter de zoet water rovers aan te gaan .

Maar na veel uitstellen en excuses de daad dan toch bij het woord gevoegd,en vorige week afgesproken met Tom en Raf om de Rivier bij Hardinxveld onveilig te maken.

Kayak mee naar het werk genomen om ons op een avondsessie te storten ,ik had erg naar deze vistrip uitgekeken om dat ik al lang niet op mijn jeugd stekken geweest was.

Maarrrrr hoe verder de dag vorderde hoe harder de wind werd, toen het 5 uur was en het moment van vissen was aangebroken waaide het ruim windkracht 6 met uitschieters naar 7 beaufort.

Dus zijn we uitgeweken naar een veel kleiner watertje waar we een beetje in de luwte van de dijk konden vissen.

Door het zoeken naar een geschikte plek was deze vissessie veel korter dan gepland maar wist Tom toch 3 mooie baarzen te vangen ,bij mij bleef de teller op 0 omdat ik 2 vissen verspeelde maar het was  toch een mooie oefening voor het grotere water.

 

Voor Zondag de 10 de juni was de voorspelling dat de wind er helemaal uitging dus gebeld met Tom en Raf om een nieuwe poging te wagen.

Omdat Rob een grote stekken kennis heeft van de rivieren heb ik hem gebeld voor de nodige informatie en hem van onze plannen op de hoogte te brengen.

Als fanatiek snoekbaars en kayakvisser bedacht hij zich geen moment en ging deze trip met ons mee.

Nadat we te water waren gegaan had ik binnen 5 minuten mijn eerste aan beet en kort daarna wist Rob de eerste snoekbaars te vangen ,het begin van een mooie middag.

Het was windstil en een aangenaam zonnetje zorgde voor de ideale omstandigheden en lieten we ons met de stroom mee langs de kribben driften.

Op sommige vakken tussen de kribben kregen we aanbeet op aanbeet waarvan ik er verschillende verspeelde waaronder een paar hele mooie vissen.

Tom was deze dag in topvorm en wist uiteindelijk 21 baarzen te vangen ,een hele mooie prestatie.

Het was zo wie zo een mooie dag want uiteindelijk sloten we af met 37 baarzen en evenzoveel verspeeld en dat alles in 4 uur vissen en iedereen had  gevangen.

Rob bedankt voor het gidsen het was een topdag en hopelijk doen we het snel nog een keer over.

Johan

 

Comments are closed.