HomeAlgemeenmateriaalNieuwe mounting hardware voor 2012!
Binnen enkele weken hebben wij weer nieuwe producten voor de kayakvisser in de shop.
Ditmaal gaat het om de zogenaamde Gear Trac en de bijbehorende opbouw.
Hier alvast wat plaatjes en een korte uitleg van de nieuwe producten.
[pe2-gallery class=”alignleft” ] geartrac3.jpg   geartrac1.jpg   geartrac 2.jpg[/pe2-gallery]
De basis is een Gear Trac montage plaat. Deze zogenaamde montage rail, gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht 6000 series aluminium, wordt geleverd in 3 verschillende lengtes.
Je kan kiezen uit de 8 inch (20 cm) , 12 inch (30cm) en de 16 inch (40 cm) Gear Trac base. Er zit aan de onderzijde een lichte concaaf in deze plaat zodat hij op alle kayaks kan worden gemonteerd. Ook op sommige kayaks die rond gevormd zijn van boven.
De Gear Trac wordt geleverd in sets van 2 stuks en kan nar eigen keuze op de kayak worden gemonteerd. Het monteren van de uitstekende delen zoals Ram kogels en Scotty adapters is dan niet meer nodig. Je kan je kayak dus gemakkelijker op en van je auto laden. Ook kan je de positie van je opbouw verplaatsen over de rail van de Gear Trac Base. Er is ook voor de Pro Angler vissers een speciale optie om deze Gear Trac op de buis te monteren.
Na het kiezen van de juiste lengte en de positie op de kajak kun je beginnen met de opbouw van je hardware. Zoals p het bovenstaande plaatje van de Pro Angler reling kun je zien dat zowel Scotty als Ram op deze Gear Trac rail kan worden geplaatst. Het principe is eigenlijk simpel. In de sleuf van de plaat kun je schuiven en verplaatsen tot je de juiste positie hebt gevonden.
[pe2-gallery class=”alignleft” ] geartrac6.jpg   geartrac5.jpg   geartrac4.jpg[/pe2-gallery]
Naast de Geartrac base heb je dus de zogenaamde Mount nodig.  Deze is verkrijgbaar van als Mighty Mount (Scotty) en als  ScrewBall (Ram).
Dit is eigenlijk een gewone Ram kogel in 1,0 of 1,5 inch die je kan verplaatsen en vast draaien op de juiste positie.
Voor Scotty geldt hetzelfde.
[pe2-gallery class=”alignleft” ] geartrac8.jpg   geartrac9.jpg   geartrac 2.jpg[/pe2-gallery]
Je kan bijvoorbeeld ook meerdere Ram kogels op een Gear Trac bevestigen en zo je visvinder, gps of camera voor of achter je hengelhouder plaatsen.
Deze blijven tijdens het vissen ook gewoon te verplaatsen en te verstellen.
Je kan dus je reeds gekochte spullen en mounts gewoon blijven gebruiken op de manier zoals je van Ram en Scotty gewend was. Het is echter compleet te demonteren. Handig je kan je kayak dus per vistrip anders inrichten.
Ook kan je tijdens het vissen op het water je spullen dus eenvoudig verstellen.
En indien gewenst kan je meerdere mounts achter elkaar plaatsen.
Naast de gebruikelijke Mighty Mount (scotty) en de Screw Ball (ram ) is het ook mogelijk,voor de doe het zelf-er , om iets op de rail te plaatsen met de te bestellen plaatjes die er uiteraard ook in passen.
Er zijn ook enkele andere opties die erop kunnen worden geplaatst. Er is een PanFish Camera Pole (PFCP) verkrijgbaar van 72 centimeter die word geleverd met 2 Rammounts. Zo kun je mooie foto’s of filmpjes maken van het trollen of vissen. Er komt ook een kortere versie hiervan. Deze blijven beide drijven en kunnen een camera tot 500 gram dragen.
[pe2-gallery class=”alignleft” ] geartrac13.jpg    geartrac 11.jpg[/pe2-gallery]
Zodra de bovengenoemde spullen geleverd worden zal ik ze aan de webshop van de Hobiekayakshop toevoegen.
Er zijn op You tube  ook verschillende filmpjes van bovengenoemde producten te vinden.
Bram

Comments are closed.