HomevistripMackerel & Jacks

[pe2-gallery class=”alignleft” ] IMG_0563.JPG    IMG_1112.JPG    IMG_0561.JPG[/pe2-gallery]

Nu de volgende vistrip met bestemming Costa Rica weer dicht bij komt worden de laatste puntjes weer op de i gezet, dat wil zeggen de molens nagekeken toch nog maar een paar nieuwe pluggen aangeschaft je kan tenslotte niet zonder.

Het spectaculairste blijft toch het vissen met poppers op Jack Trevallys, roosters,needlefish en makrelen.

Dat de makrelen en barracuda’s  geduchte tanden hebben wisten we natuurlijk al maar de foto’s bij deze post onderstrepen dat nog extra,de aanbeet duurt hoogstens een seconde en wat rest is de helft of nog minder van je baitfish.

Het hoeft ook geen betoog dat het landen van deze vis toch enige voorzichtigheid vraagt een lipgrip en goede onthaaktang zijn eigenlijk onontbeerlijk en in sommige gevallen is, zeker in de kayak ,ook een gaff een nuttig uitrustingsstuk.

De Pacific sierra mackerel is een veel voorkomende vis in de Pacific  Ocean van Mexico en centraal Amerika. De Pacific sierra mackerel is een  vis van  de oostelijke Pacific Ocean is  een lekkere consumptie vis die erg lijkt op de Spanish mackerel ,het record is gevangen in Ecuador in 1990 en woog 18 pond.

De sierra mackerel is een lange  slanke vis met een metallic donker blauwe rug zilveren zijkant met grote gele plekken.

 

[pe2-gallery class=”alignleft” ]   P1040647.JPG   IMG_1193.JPG   P1040503.JPG[/pe2-gallery]

 

 

Comments are closed.