HomevistripKayak safari naar Playa Zapotal

 

IMG_0589.JPG  IMG_0592.JPG  P1040630.JPG

IMG_1216.JPG  IMG_0598.JPG  IMG_0582.JPG

Een trip die de moeite waard is, is een trip naar een eiland ongeveer 8 kilometer ten noorden van de baai waar we meestal vissen.

De weg ernaar toe geeft een safari-achtig gevoel omdat er een paar fikse beklimmingen en afdalingen inzitten met een stijging  en dalings percentage van meer dan 10 % en ook het feit dat de weg nog steeds niet verhard is en we een paar beekjes in het bos moeten oversteken maakt van deze tocht een mooie belevenis.

Dat dit zonder 4×4 niet te doen is heeft onze huurauto in een vorige tocht ondervonden.

Nu wordt er hard aan de weg gewerkt en wordt er gezegd dat hij verhard(asfalt????)gaat worden.

Dat vind ik dan toch weer jammer haalt het gevoel van een expeditie toch een beetje weg.

 

Op Playa Zapotal aangekomen snel de kayaks afgeladen en het vismateriaal in gereedheid gebracht.  Maar eerst lifebait vangen dit is hier dus een stuk moeilijker als op onze thuisstek na wat moeite met een rainbow runner ,aan de levendaas hengel, en 2 snappers in de lifebait tank met Bram de oversteek naar het eiland gemaakt.

Vlak voor we de eilanden bereiken begint mijn baitrunner af te lopen, een paar seconden gewacht en de molen vastgezet en ……. vis,een forse run en los geen weerstand meer.

Bij het binnendraaien om de toestand van mijn baitfish te bekijken weer een enorme aanbeet  die dit keer wel goed gehaakt is. Op dat moment weet je gelijk dit is een mooie vis waarna een spannende drill volgt die toch aardig wat van je krachten vergt. Bram bleef ondertussen in de buurt om een paar mooie foto’s te schieten. Het resultaat van mijn inspanning is een mooie Roosterfish van over de meter

Hoelang de drill heeft geduurd,geen enkel idee door de hoeveelheid adrenaline is elk tijdsbesef weg. Terwijl ik nog na zit te genieten begint Bram te roepen dat hij ook een grote gehaakt heeft en begint het spel van voor af aan.

Ook Bram weet na een mooie dril een meter plus Rooster te landen, onze dag kan niet meer stuk.

Bram en Rob besloten uit de wind, die ondertussen flink was toegenomen, te blijven vissen.

Ralph ,onze gids, Tom en ik voeren verder om het aan de andere kant van het eiland te proberen.

Ik had wel een paar volgers van Roosters die ik ongetwijfeld nooit aan mijn spinhengel met popper had kunnen landen  maar kreeg geen echte aanbeten.  Met Ralph verder gevaren naar een rif om daar ons geluk te beproeven.

Tot Ralph begon te roepen en te wijzen Humpback WHALES en nu zag ik ze ook op zo’n driehonderd meter een enorme fontein en een geweldige rug , mijn eerste WALVIS nu was hij zo snel weg als hij was gekomen,maar na enige minuten kwam hij weer boven nu op zo’n 100 meter.

Wat een beest, enorm, was een echt kippenvel moment, jammer genoeg konden we door de ruwe zee er niet dichter naartoe en was ook fotograferen niet mogelijk maar hij staat nog op mijn netvlies.

Er werden nog diverse vissen gevangen waaronder een mooie golden Travelly door Tom.

Omdat de ervaring zo geweldig geweest was besloten we de dag erna terug te gaan.

Helaas was het vissen door toegenomen wind een stuk lastiger. Wel zagen Bram en ik mooie scholen Roosters van aanzienlijk formaat onder ons door zwemmen maar wat we ook probeerden tot een aanbeet konden we ze niet verleiden.

Het lukte mij die dag geen vis te vangen , gelukkig wel door Rob die een mooie snapper en Bram die een heel grote Pompano wist te haken.

Wordt vervolgt,

 

Johan

P1040647.JPG  P1040655.JPG  IMG_0584.JPG

IMG_0579.JPG  CIMG0078.JPG  IMG_0606.JPG

Comments are closed.