HomevistripLos cuatro pescadores y Costa Rica

CIMG0084.JPG    P1040647.JPG

IMG_1193.JPG  P1040503.JPG  IMG_0575.JPG

We zijn weer terug.

Het bezoek aan Costa Rica was mede door de combinatie van mooi weer, goed gezelschap en grote vissen een meer dan geslaagde vistrip.

Tom,Rob, Bram en ik vlogen op 19 november via Atlanta naar Costa Rica, om daar door Vilo onze steun en toeverlaat ter plaatse naar ons verblijf in Potero gebracht te worden.Helaas waren de Hobie kayaks op dat moment niet beschikbaar en waren we aangewezen op peddelkayaks op dat moment een kleine tegenvaller maar dit bleek uiteindelijk het vangen van grote vissen totaal niet in de weg te staan.   Het lukte tijdens deze trip dan ook iedereen om 2 of meerdere Roosterfish aan de haak te slaan ,wat op deze lokatie toch één van de trophy vis is en die je dus ook graag wilt vangen. De Roosterfish zeker de grote, worden voornamelijk gevangen aan lifebait .    De Jack Travelly’s en makrelen werden door ons voornamelijk met oppervlakte pluggen  bevist.

Vooral het vissen met poppers is een sensationele manier van vissen omdat deze pluggen door de vissen met een enorm geweld worden aangevallen . En als hij de eerste keer niet haakt wordt dit meestal gelijk gevolgt door een volgende aanval en vooral deze missers werken behoorlijk adrenaline verhogend. Na het haken van de vis volgt altijd een spannende dril want deze vissen zijn voor onze begrippen oersterk en geven niet op. Vooral aan je spinhengel is dit topsport en wordt je materiaal goed op proef gesteld.

We zullen in meerdere posts  proberen onze avonturen met jullie te delen want het is te veel om in één item alles te vertellen.  Zo zijn er veel verschillende soorten vis gevangen waarvan je soms niet eens weet wat het is en moest Ralph onze gids  ons te hulp schieten met zijn enorme kennis van de verschillende vissoorten.

Tom wist bijvoorbeeld diverse Bonefish maar ook een golden Travelly te bemachtigen,dus weer 2 nieuwe soorten in onze toch al bonte verzameling.

wordt vervolgd.

Johan

      DSC00098.JPG

De Roosterfish (Nematistius pectoralis) of wel Pez Gallo voor de spaans sprekende onder ons is een sportvis die alleen te vangen is in de Pacific Ocean van Baja California tot Peru en nergens anders in de wereld.    Door zijn bijzondere uiterlijk  is deze vis niet te verwarren met enig ander soort zijn hanenkam achtige rugvin hebben hem zijn naam gegeven .   De Roosters kunnen meer dan 120 cm groot worden met een gewicht rond de 50 kilo. zijn enorme kracht maakt het een geweldige sportvis

 

 

Comments are closed.