HomevistripPompano vanuit de Hobie

[sthumbs=120|119|118,200,3,n,center,]

In Costa rica visten we veel rond een eiland ,op ongeveer 10 minuten varen van onze startplaats waar we meerdere grote jongens konden verschalken.

Vooral het lifebait vissen ging daar heel erg goed .Vooral voor Rob die zich veel meer dan Bram en ik daarop gericht had waren er mooie successen.

Hij ving ondere andere een hele mooie Pompano (Carangidea familie of  beter bekend als  Jack’s),een super game fish die ook de nodige strijd leverde en Rob wederom een stuk door de baai sleurde. Het voordeel van kayakvissen is toch dat je wat lichter kunt vissen omdat de energie van de vis omgezet wordt in het voort slepen van je kayak en je materiaal dan toch wat minder belast wordt. Er zijn daar weinig scherpe rotsen dus verspeel je daaraan in iedergeval weinig vis. Als je de dril goed uitspeelt wordt de vis uiteindelijk vanzelf moe en kan je je trophyfish binnen halen. Snel een paar foto’s en terug het water in en op jacht naar de volgende vangst

In het begin viste Bram en ik volgens onze vertrouwde dobber methode ,ook niet zonder succes maar de vangsten van Rob, eerst een geweldige Roosterfish en daarna deze Pompano deden ons snel overlopen naar zijn methode ,het freeline vissen. Zo makkelijk waren wij van ons geloof af te brengen…..                                         En gelukkig ook met resultaat.

Ik heb van deze vangst een filmpje kunnen schieten . enjoy…….

Johan

Comments are closed.