HomevistripGrote gepen in Costa Rica

[sthumbs=117|114|112|111|109|110|104|113,160,4,n,center,]

Een succesvolle manier om Garfish (een Gepen soort) te vangen was het vissen met oppervlakte kunstaas.De beste plekken om  deze garfish te vangen was bij de rots partijen en riffen die uit het water staken ,op deze plekken jagen ze op kleine visjes die gedesoriënteerd zijn door de branding en stroming.

Vooral het vissen met echte poppers was een spectaculaire en effectieve manier van vissen. Het splashen van de poppers trok zowel de kleine,garfish van rond de 60 cm, als hele grote van grote afstanden aan.

Vooral de kleinere  garfish,die vooral in scholen jagen zag je aan de oppervlakte aankomen snellen zodra de popper binnen gehaald werd. En na diverse aanvallen werd je beloond met een aanbeet die vervolgens overging in een geweldige dril. Deze vissen die ook “the poorman’s Marlin”genoemd worden springen met diverse salto’s uit het water om zich van de haak te verlossen en als dat niet werkte zag je ze op de staart over het wateroppervlakte lopen.

De grotere vissen zijn naast het instaat zijn van het maken van indrukwekkende capriolen ook ongeloofelijk sterk en laten je spinmolen ook herhaaldelijk om genade smeken ,met een hoog gegier loopt je draad soms zo snel af dat het mij verstandiger leek om af een toe een stukje mee te trappen.Een manier van vissen die hartslagverhogend  is en de adrenaline pomp volop zijn werk laat doen.

Het vissen met je vertrouwde zeebaars materiaal  maakt van het vissen in de Pacific een ware sport zelf viste ik met mijn Illex Element Rider 210 H en eenPezon &michel Luxor 300SW molen. Je zeebaars combinatie maakt van het vangen van veel vissen een topsport ,voor het vangen van de echte grote jongens zoals de Roosterfish van Rob moet je wel met wat zwaarder materiaal aan de gang omdat je anders kansloos bent.

Wordt vervolgd

Johan

Comments are closed.