HomevistripCosta Rica

[sthumbs=87|78|84|83|82|100|91|103|94,160,max,n,center,] 

Na een geweldige visavontuur in Costa Rica zijn wij ,Rob Bram en ik terug in ons vertrouwde Zeeland.

Het vissen was een geweldige ervaring die zich alleen in superlatieven laat beschrijven.1 post is dan ook niet genoeg om al onze avonturen met jullie te delen. Er zullen dan ook meerdere items op de website volgen.

Er waren Hobie kayaks aan de vloot van Ralph, onze gids toegevoegd dus het Kayakvaren was erg makkelijk.

Ook de tropische temperaturen en het heldere water maken van het vissen in Costa Rica een traktatie, de verschillende dieren die je om je heen ziet zoals schildpadden een zeeslang en springende manta roggen maken het tropische plaatje af

Er werd gevist met een levend aas Hengel en een spinhengel , het vissen met de spinhengel was met bijna alle vissen een ware sport,behalve dat bijna alle vissen tanden of stekels of beide hebben, zijn ze ook veel sterker als wij gewend zijn.

Elke dag werden er grote vissen gevangen  en Rob  was veruit de koploper met een enorme Roosterfish ,een vis van record grote.Ook vingen we veel maar ook een paar hele grote Gatorfish,een Geep maar dan 1 met een behoorlijk gebit.Deze Gatorfish zijn enorm sterk en instaat om je spoel, terwijl de slip zo goed als dicht staat,gierend af te laten gaan .Zo snel soms dat ik meetrapte omdat ik dacht dat anders mijn molen dit niet ging bolwerken.

Daarnaast springen deze vissen  hoog uit het water of lopen op hun staart er over zo dat het een groot spektakel is .Deze vis wordt niet voor niets poor mans Marlin genoemd .En het mooiste ,we vingen ze aan poppers. Echt heel spectaculair.De kleinere exemplaren vingen we vrijgemakkelijk langs de riffen die uit het water staken .De grotere ook midden in de baai.

De enige vis die ik heb moeten laten lopen was een behoorlijke Stingray,een stekelrog die er eerst met mijn levendaas vandoor ging en na het dichtzetten van de baitrunner en het zetten van de haak met mij.Eerst had ik het gevoel vast te zitten tot het visje besloot te gaan zwemmen en mij mee nam door de baai en ik ook gelijk wist dat dit groot was. Na een tijd kon ik de vis iets omhoog krijgen en kon ik zien dat mijn lijn onder zijn vleugel zat en omdat ik hem schuin getrokken had kon ik hem omhoog pompen.Op ongeveer 3 meter onder de boot zag ik dat het om een stekelrog ging .Ik heb geprobeert hem onderwater te filmen maar later bleek deze poging mislukt. En eerlijk gezegt durfde ik ook niet verder te draaien omdat hij recht onder de boot zat. En ze zijn nu ook niet echt ongevaarlijk,Bram bleef op eerbiedige afstand in de hoop een fatsoenlijke foto te schieten.

Zijn suggestie om er van weg te varen en hem varend boven te trekken voor de foto leek een goed idee maar zodra de vis weer recht zwom besloot hij toch maar weer om naar beneden te gaan en omdat er eigenlijk geen sleuren aan was besloten we om afscheid te nemen van deze jongen en de lijn te kappen.Bram heeft verschillende foto’s van de dril met mij erop met een smile van oor tot oor,wat een power.

 wordt vervolgd..

Comments are closed.