HomevistripDe snoek is los !

[sthumbs=203|207|206|204|205,144,max,n,center,]
Tot voor een week geleden ving ik vanuit mijn Hobie Adventure best wel mijn snoeken, maar het was soms hard werken voor een paar vissen. Afgelopen weekend was dat anders, want zowel zaterdag als zondag was het raak. Slepend met pluggen als de Super Shad Rap en de Pike Fighter klapte er zo’n beetje elk uur wel een vis op. Die bleven niet allemaal hangen, want ik miste er een aantal, waaronder een onderzeeboot die na een lange run loste. Maar er kwamen toch ook mooie vissen aan dek. De meeste van een aardige maat: tussen de 70 en 80 cm. En op beide dagen de bekroning van een 90+ snoek.

De snoeken had er flink zin in, want de aanbeten waren keihard en bij een aanvankelijke misser werd soms de achtervolging ingezet om de plug alsnog te pakken. De grootste vis was 94 cm en liet een paar keer zien dat ‘ie het kunstje van ‘tail walking’ goed beheerst.

Mijn pluggen sleep ik relatief kort op de kajak en dat betekent dat bij een aanbeet de hengel een zwieper krijgt en de slip onmiddellijk begint te lopen. De slip moet dan niet te vast staan, want dat is vragen om lijnbreuk.

Opvallend was dat de meeste vissen in relatief klein water werden gevangen en niet in het aangrenzende grotere water. Alle vis kwam van 1,5 tot 2,5 meter diepte, de diepere stukken leverden geen enkele aanbeet op. Zolang het water nog erg koud is, sleep ik relatief langzaam: zo’n 3 tot 4 km per uur. Dat is echt een ouwe mannen-tempo vergeleken met ‘s zomers, want dan vind ik 6 km per uur een mooie snelheid.

Als dat zo doorgaat, dan wordt het een hele mooie maand maart!

Peter Woudstra

Comments are closed.