HomeAlgemeenmateriaalRam rod mounts voor kayak of boot.

Zoals sommige van jullie wel wisten zijn wij groot fan van de Ram-Mounts.

Er zijn vele goede andere optie’s en meerdere andere merken maar Ram steekt er wat keuze betreft ┬átoch wel boven uit.

Het assortiment van dit Amerikaanse product is echt enorm en onmogelijk om helemaal te voeren in onze shop.

Zelf heb ik mijn eerste steun in Amerika gekocht en na hem te hebben gemonteerd was ook Johan snel verkocht van dit mooie product..

Ram kenmerkt zich door de kogel waarop van alles kan worden gemonteerd. Deze zogenaamde Ram Ball is verkrijgbaar in verschillende maten. (doorsnede van de kogel)

Voor de hengelhouders is 1,5 inch de maat van de kogel. Het grote voordeel van de kogel is dat je je hengel in alle gewenste positie’s kan krijgen.

Voor het trollen uiteraard horizontaal maar bij bodem vissen kan je je hengel met een eenvoudige handeling dus ook omhoog richten.

Ram heeft vaak 3 soorten van een hengelsteun. De goedkoopste serie is de RAP (de P staat voor Plastic) dan komt de zoetwaterversie en als laatste de SWU (zoutwater versie)

Zelf hebben we momenteel 6 verschillende Ram hengelsteunen in ons assortiment. Er zijn hengelhouders, reelhouders en ook zogenaamde Tube (buis) houders.

De hengelhouders zijn alle te gebruiken met zowel reel als molen. Scotty heeft uiteraard ook hele mooie en duurzame steunen maar zijn vaak alleen voor de reel gemaakt en in mijn ogen ook wat grof voor de kayak. Je kan de Ram mounts ook op Scotty inbouw (flush) Mounts monteren middels een adaptor. Dan steekt er geen kogel uit op de rail van de kayak.

Voor de mensen die de kayak op de dakdragers schuiven is de kogel vaak een nadeel. Ook zijn er Ram flushmouns verkrijgbaar en die hebben we ook.
[simage=213,160,n,center,]
Dit is de meest bekende Ram steun met de dubbele kogel. Hierdoor echt in elke gewenste stand te draaien.

Geschikt voor molen en reel en de hengel kan ook nog geborgd worden.

[simage=208,160,n,center,]
Deze steun is identiek aan de bovenstaande maar is maar met 1 kogel uitgevoerd. De verlenger (middelste gedeelte tussen de kogel en de steun) is langer en de hengel is dus iets hoger boven de kayak. Voor de mensen met lange benen in de Hobie kayak dus wat makkelijker.

[simage=209,160,n,center,]
Dit is dezelfde uitvoering als hierboven maar een andere hengelhouder. Deze houder kan afgesloten worden en zorgt dus voor een betere borging van de hengel.

[simage=210,160,n,center,]
Dit is dezelfde hengelhouder maar een andere verlenger als hierboven. Ook kan je hier goed zien wat een flush mount is. Deze ligt dus verzonken in de kayak en steekt niet uit zoals de Ram bal normaal wel doet.

[simage=211,160,n,center,]
Dit is de eenvoudigste tube steun van Ram. De kogel spreekt voor zich en de tube kan alle kanten worden opgedraaid.

[simage=212,160,n,center,]
Luxere Tube steun van Ram. Je kan de naast de kogel ook de tube verstellen.

Er is uiteraard nog veel meer keuze maar dit is wat we voorlopig hebben. Je kan al deze bovenstaande steunen dus ook inbouw (flush) monteren en ook op bestaande Scotty mounts monteren.

Bram Hullekes

Comments are closed.