HomevistripKayakvisserforumdag op het Zijkanaal C te Amsterdam

 [sthumbs=197|199|200|198|201|202,144,3,n,center,]

Na een kleine wijziging in de locatie werd er zaterdag 19 februari 2011 de eerste kayakvisserforum dag georganiseerd door Auke.

Auke heeft het kayakvisserforum opgericht en had het idee geopperd te gaan vissen op het Noordzeekanaal te Amsterdam.

Door de vele snelle boten die daar varen en de grote groep kayakvissers uiteindelijk besloten uit te wijken naar het Zijkanaal C.

Dit is eigenlijk een aftakking van het Noordzeekanaal. Om 04:30 liep de wekker af en snel de boterhammen gesmeerd. Samen met Onno reden we vanaf Zeeland door naar Amsterdam.

Eenmaal op de stek waren er al meerder kayakvissers aanwezig. Het was al snel gezellig en de tactieken werden besproken. Omstreeks 08:30 was de groep een eind compleet en zijn we gezamelijk gaan vissen. Sommige gingen trollen en andere weer een beetje gooien of verticalen. Er werd in de ochtend gevaren richting het Noordzeekanaal. Myron had ook zijn kayak bij en kon ons goed bijhouden. Zijn vader had het ook goed bekeken en volgde ons met de boot. Onderweg kwamen we langs een jachthaven waar enkele boten tegen steigers aan lagen. Johan waarschuwde me al dat hier enkele dikke baarzen zwommen. Even later ving Johan de eerste dikke baars!  Na een paar foto’s werd de baars weer terug gezet. Kort daarop werd er door Jorden en mij ook een mooie baars gevangen. Ook rondom de boten daar. Omdat de groep wat groter was heb ik niet een totaal overzicht van de vangsten maar volgens mij is de meeste vis voor de middag pauze gevangen. Rond de middag kwam iedereen weer samen op de vertrekplaats en werd er voor iedereen soep opgewarmd. Deze soep was geschonken door Toon Poldersnoek!! Na de middag gingen enkele weer terug naar het Noordzeekanaal waaronder Orlando en zijn vismaat. Zij viste samen in de nieuwe Hobie Oasis 2011 een mooie 2 persoonskayak. Orlando wist in de middag nog een snoekbaars te vangen en zijn vismaat heeft de zijne helaas gelost..

Zelf gingen we met een grote groep nu de andere kant op richting een sluis. Zelf heb ik in de middag geen vis meer gezien helaas.

Na afloop werden er nog wat biertjes gedronken en werd door Auke de kayakvisserforum Jerkbait uitgereikt aan de grootste vis van de dag.

Deze Jerkbait was door Kai gemaakt die er helaas niet bij kon zijn deze dag. Johan van Kooten won de prijs met zijn mooie baars.

Het was weer een leuke vistrip! Auke bedankt…. Een kort filmpje met wat foto’s en mijn eerste baars die ik daar ving..

Bram Hullekes

Comments are closed.