HomevistripSnoektrip op de Binnenmaas!

[sthumbs=192|186|191|187|188|190,144,max,n,center,]

Op zondag 6 februari 2011 gevist met een groep kayaks op de Binnenmaas. Het was een leuke gezellige dag met vooral veel wind, heel veel wind zelfs…

Na het snoekbaarsvissen op het Haringvliet was nu het plan gevat om te gaan snoeken op de Binnenmaas.

De opkomst was goed,  de kayakvissers kwamen echt overal vandaan: Utrecht, Noordholland, Zuidholland, Brabant, Zeeland en natuurlijk waren ook onze Vlaamse vrienden weer van de partij.

Om 11 uur afgesproken en Peter Display was zo goed geweest voor de meeste nog een dagvergunning te regelen. Bedankt daarvoor Peter!!

Peter Woudstra was al op het water geweest en had de eerste snoek(je) al in de kayak gehad. Toon was ook vroeg van de partij en had toch besloten niet naar het kasteel te gaan (Sparta)

Na een kort treffen, een plan de campagne, werden de kayaks richting het strandje getrokken. De wind was echt serieus aan het toenemen en draaide ook nog eens naar het westen. Dit maakte het vissen vrijwel onmogelijk. De wind stond zijwaarts over het water. Je kon onder de kant nog wel een beetje vissen maar het ging eigenlijk allemaal iets te snel. Je moet snelheid hebben in de Hobie om te kunnen sturen en driftend ging ik soms wel 4 km per uur over het water zonder enige inspanning. Haha Erik heeft ook geen zeil nodig gehad vandaag.

Al na een uur werd de eerste pauze al ingelast en stonden we weer op het strandje gezellig onderling te ouwehoeren. Na een paar boterhammen en een kop koffie toch maar besloten om nogmaals een poging te wagen een snoek te vangen. Helaas zelf geen enkele actie gezien. Wederom had Erik weer eens vis!  Een mooie snoek gevangen trollend aan de ” blauwe” plug. Peter Woudstra wist er in totaal 3 te vangen. Ik had gehoopt dat we met kunstaas de kanten konden uitgooien maar ik denk dat het toch bij de meeste meer trollen en overleven is geweest. Aan het einde van de middag was iedereen wel uitgewaaid en zijn we het water afgegaan. Na afloop was het weer een gezellig treffen op de parkeerplaats en hebben we uit de Plumbo bus soep met bier mogen drinken.

Ondanks de moeilijke visomstandigheden vond ik het zelf een geslaagde dag. De kayakvisser is een individualist maar gezamelijk kayak vissen blijkt toch wel erg leuk te zijn! Zelf geniet ik er enorm van om te horen hoe ieder op zijn manier plezier heeft met zijn kayak. Als je je kayak vaak alleen gebruikt, de rest van je familie of  zelfs je eigen visvrienden je compleet voor gek verklaren,  is het erg leuk je ervaringen te kunnen delen met lotgenoten. Je leert en ziet ook een hoop verschillende oplossingen bij elkaar. Ook heb je ineens een gezicht bij iemand die je kent van de mail of via het forum.

Zo heeft ICE nog steeds het ambitieuze plan een I-Pilot op zijn kayak te monteren..

Afgelopen vrijdag en zaterdag reed ik met mijn Caddy en een aanhanger vol met kayaks naar de beurs in Ouddorp.

Onderweg had ik moeite mijn combinatie op de juiste weghelft te houden, als dat maar goedkomt zondag heb ik een paar keer gedacht. De weersvoorspelling voor zondag was een stukje beter maar bleek later toch in ons nadeel te draaien. Hopelijk mogen er nog meerdere vistripjes volgen. Over 2 weken gaan we een poging wagen in de buurt van Amsterdam op het Zijkanaal-C. Voor de exacte gegevens kijk op het kayakvisserforum.

Ik heb er zin in en hoop dat de omstandigheden daar wat makkelijker zijn..

Bram Hullekes

Comments are closed.