HomevistripSnoeken op de Binnenmaas

[sthumbs=185|184|183|182|181|179|178,144,max,n,center,]

Afgelopen dinsdag samen met Peter Display maar eens gaan verkennen op de Binnenmaas. We hadden afgesproken bij de Munnikenweg bij Westmaas.

Was daar zelf al een tijdje niet meer geweest.

Er was een nieuwe parkeerplaats aangelegd waar je prima met je kayak terecht kan. Peter stond al klaar en had de Outback al opgetuigd naast de auto staan.

Beide hadden we een nieuw kratje geknutseld voor achterop de kayak. Deze kratjes hebben we afgekeken van een andere kayakvisser. Peter Woudstra, die viste het hele jaar al met zo’n kratje achterop zijn kayak.

Toch erg handig als je meerdere hengels mee wil nemen in de kayak. Na het optuigen samen naar de waterkant gegaan. Vlak bij de parkeerplaats ligt een zandstrandje welke toegang geeft tot het water. De kayaks te water en weg. Ook zonder peddel kun je prima met de Hobie weg… haha

Het was behoorlijk koud deze dag. De temperatuur was onder nul. Er stond gelukkig geen wind dus dat was een behoorlijke meevaller. Beide hadden we een hengel mee voor de bodem visserij op Snoekbaars en een hengel voor de Snoek. Als snel vonden we wat diepere gedeeltes op het water. Er lag redelijk wat vuil op de bodem en regelmatig moest ik de dreggen van wat zooi ontdoen. Na wat te hebben getrolt een korte pauze gehouden tegen de rietkraag. Na een paar bakjes koffie en wat opgewarmde handen opnieuw vissen. Onze ogen vroren regelmatig dicht tijdens het vissen. Peter had ook een hengel met een reeltje. Deze reels zijn minder vorst bestendig bleek wel.  De lijngeleider vulde zich met ijs, wat de reel onbruikbaar maakte. Peter had besloten de ondiepere kanten uit te vissen en ik ging wat peuteren op snoekbaars in de diepere kuilen. Ik miste zojuist de eerste aanbeet en hoorde Peter op afstand roepen dat hij er een had. Snel opgedraaid en naar Peter toegevaren. Hij had een mooie snoek gevangen en ik was na een foto nog getuige van het wegzwemmen. Na kort overleg ging ik terug naar de diepere kuil en Peter ging nog een poging wagen op de snoek. Er liggen daar wat diepere kuilen met wat steile taludjes. Ik heb de eerdere kuil niet meer mogen vinden helaas. Of de snoekbaars was vertrokken dat kan natuurlijk ook. Op mijn visvinder was niets meer te zien in ieder geval. Nadat we weer bij elkaar kwamen besloten dat we terug zouden gaan. Beide hadden we het inmiddels ook wel wat koud. Hij zijn voeten en ik mijn handen. Toch leende ik nog een plugje van hem om ook wat op snoek te gaan trollen en werpen. Ik gooide naar de kant en pats een mooie aanbeet. De snoek zat goed vast. Na een korte dril kon ik de vis naast de kayak onthaken en na een paar kiekjes weer terugzetten. De trip was geslaagt ondanks de kou beiden een mooie snoek gevangen. Bij de auto nog even staan praten en weer tevreden huiswaarts gegaan. Hoop dat we zondag ook een mooie dag hebben daar. Het is een leuk water.

Comments are closed.