HomevistripKoude vistrip!

[sthumbs=140|139|138,200,3,n,center,]

Afgelopen zondag (12 december) stond er een kayakvistrip op het Haringvliet gepland.

Samen met Raf, Nevets, Tommy en Johan afgesproken om te gaan vissen op snoekbaars vanuit de kayak.

Door de koude weersomstandigheden afgesproken om slechts 2 uurtjes in de namiddag te gaan vissen. De bedoeling was vanaf 15:00 tot  17:00 uur.

Met deze winterse temperaturen is 4 uurtjes in de kayak vaak wel iets te veel.   Het mooiste vismoment zit zelden rond de middag dus besloten “laat” te gaan.

Mijn ervaring is dat je met vissen zelden te laat gaat. Je gaat vaak eerder te vroeg.. (goed excuus om te laat te komen ook trouwens)

Helaas stond er een stevige wind en ook nog uit de verkeerde richting. De Outbacks bleven dus ook nog even op de auto om nog maar eens te beslissen of we wel zouden gaan.

Nu hadden we allen weinig zin om ongedane zaken huiswaarts te gaan dus moesten we de donkere lucht maar even afwachten. De wind nam snel toe door deze heftige regenbui. In de jachthaven gingen de masten van de zeilboten aardig te keer. Er verscheen een mooie dubbele regenboog. Er werd besloten toch maar eens te gaan vissen.

Snel werden de Outbacks te water gelaten en konden we gaan vissen. Het was behoorlijk lastig vissen. Stonden nog flinke golven en de wind was ook nog steeds aanwezig.

We hebben verschillende dieptes en taludjes uitgevist. De meeste viste  met shads op of rond de bodem. Het is lastig om goed bodem contact te houden als je op en neer beweegt in je kayak terwijl wind en stroom je ook nog irriteren. Het water was wel een stukje helderder als de keer ervoor. Op een paar visjes na is er eigenlijk niet goed gevangen. Voorlopig ziet het weer er niet beter uit dus kunnen we onze spullen verder onderhouden! 🙁

Comments are closed.