HomeAlgemeenHet gat tussen boot en bellyboat

Sander met snoek.jpgreinier.jpgsander in hobie kayak.jpg

Published by Team Rozemeijer on Wednesday, October 20th, 2010 | No Comments
Reports | Tags: 

 

Op elke beurs is er wel een moment dat ik met Bram van www.viskayaks.nl een afspraak maak om samen met Sander  te gaan vissen vanuit een kayak. Stom maar tegelijkertijd heel herkenbaar, ideeën worden geboren maar door tijdgebrek niet uitgevoerd. Tot wij op een dinsdag alle 3 vrij waren en eigenlijk vrij spontaan een afspraak gemaakt werd om te gaan snoekvissen vanuit de kayak in een door ons uitgekozen water. De kayaks werden door bram van www.viskayaks.nl gratis en voor niets naar de locatie vervoerd waarna ik uitleg zou krijgen over de werking van de kayak en het vissen vanuit een kayak. Uitleg? Ja Uitleg. Deze kayaks zijn voorzien van een trapsysteem waarbij je dus als het ware 2 handen vrij hebt om te vissen. Sturen doe je het een roer welke te bedienen is via een handig klein pookje. Leuk, maar waar is Bram nou? Na wat bellen bleek dat hij wat verlaat was en besloten Sander en ik alvast te gaan werpen vanaf de kant. Nadat Sander op dezelfde plek had ingegooid waar ik net een paar worpen had gemaakt, was het raak voor Sander. Met een knipoog zei ik hem dat ik ze wakker had gemaakt. Een vreemde aan beet en weinig verzet tot de vis bij de kant kwam. Ze had er geen zin in! Na eerst geen verzet te plegen bij het binnenhalen was het nu sporttijd! De vis spurtte er een paar keer goed vandoor. Uiteindelijk kon ik de vis voor Sander landen en dat bleek een hele mooie dame te zijn. Even wat foto’s nemen en daarna het meetlint er langs en daar kwam 98 CM uit. Kort nadat de vis weer te water was gegaan, arriveerde Bram met de Kayaks en loodsten wij hem naar de plek waar de kayaks gemakkelijk te water konden worden gelaten.

Op locatie aangekomen werden de kayaks snel te water gelaten en stapte ik voor het eerst in het apparaat. Uitleg was kort en bondig. Hier zit het roer, en daar moet je trappen. Kind kan de was doen. En dat bleek. Jemig je kan nog een behoorlijke vaart maken met zo een kayak en boven verwachting ben je ook zeer stabiel en kan je makkelijk manoeuvreren. Na een stukje vrij te hebben gevaren was het tijd om te vissen. Eerst zittend in de kayak, maar later toch ook maar staande proberen. In het begin moet ik zeggen dat ik wat onwennig en wiebelend in de kayak stond. Toch, na een minuut of 10 te hebben gestaan, kon ik gemakkelijk staande werpen. En echt waar, wat een genot om zo bezig te zijn. In kleine slootjes is het toch noodzakelijk om af en toe de peddel te gebruiken om weg te komen maar dat vind ik absoluut geen belemmering.

Eerst maar eens een stukje trollen tot we bij een interessante rietkraag aan zouden komen.  Bij de rietkraag zouden wij gaan werpen.  Na een paar worpen zag ik wat wegschieten en kort hierop sprongen wat kleine visjes het water uit! Jagende snoek! Een worp was voldoende om de snoek over te halen en de eerste aanbeet vanuit de kayak was een feit. Ik vind het altijd enorm kicken als iets gelijk de eerste keer al lukt en je dus alles uit kunt proberen. Vis drillen vanuit de kayak en dan ook nog landen. Het was allemaal net zo als verwacht, niet moeilijk. Eigenlijk hetzelfde als het landen vanuit de boot. De snoek zat mooi gehaakt en na een korte fotosessie zwom ze weer verder.

Nadat Sander zijn vis terug had gezet besloten we nog een stuk te trollen. Dit leverde helaas geen vis meer op. Deze dag werd afgesloten met een eind stand van 3 vissen. Niet veel vis maar wel een enorm leuke ervaring. Beslist is de Hobie Kayak de manier van vissen om het gat tussen de boot en bellyboat op te vullen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Binnenkort op de beurs in Utrecht? Loop eens langs bij de mannen van www.viskayaks.nl en zij vertellen je vol enthousiasme over de mogelijkheden met de Hobie Kayak. Geen tijd voor de beurs? Surf eens naar de bovenstaande link en vind daar alle informatie over de viskayaks, lees verslagen en kijk filmpjes. Absoluut de moeite waard!

Bram bedankt voor deze dag en het beschikbaar stellen van de kayaks. We doen het snel nog eens over!

[sthumbs=128|126|124|123|127,160,5,n,center,]

Comments are closed.