HomeAlgemeenExtreme fishing Noordzee

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover, een Noordzee wrakvis tocht met de Hobie kayaks!!

Eerst een stukje over de voorgeschiedenis..

Inmiddels 3 jaar geleden werden we op en rond het Grevelingenmeer geconfronteerd met enkele zeer fanatieke en zeker enthousiaste mede-kayakvissers. Er waren echter kleine verschillen tussen ons, zij dronken bijvoorbeeld geen Heineken bier maar Juliper en Palmpjes. Nu was er niet veel nodig om ons wat bierkeuze betreft te overtuigen. Ze waren daarnaast zeker net zo fanatiek als wijzelf. Na enige oefening ga je ze als hollander zelfs kunnen verstaan en begrijpen. Ze hadden echter naast het kayakvissen zelf allen nog een ding gemeen. Dit is de verbinding met de hengelsport zaak van Peter de Kock.

Al snel kwam van het een ook het ander. Sinds de eerste ontmoeting met Peter de Kock, van de gelijknamige hengelsportspeciaalzaak in Testelt, zijn Johan en Ik in contact gebleven met onze zuiderburen. Nu inmiddels 2 jaar verder durf ik te stellen dat zij de hengelsport fanatiek en beoefenen. of het nu vanaf de kant, boot, bellyboat of kayak is. Johan en ik hebben ook enkele malen met Peter de Kock gevist en op zijn Opendeurdagen zijn we ook hartelijk ontvangen. Ronny heeft mij zelfs s’ nachts nog een compleet bos horen omzagen. haha dat krijg je met die lekkere pintjes.

Na menig gesprek over de ultime kayakervaring waren het onze Vlaamse vrienden die uiteindelijk de knoop door hebben gehakt. Een wrakvistocht vanuit de kayak. Zoals in een eerder topic aangeven, een catamaran gevonden en geboekt. In totaal met 10 Hobie Mirage kayaks naar buiten. We hebben gevist op de Christiaan Huygens. Dit is een groot wrak buiten de vaargeul. Er waren alleen Hobie kayaks in de trip, 2 revolutions, 7 Outbacks en een Pro Angler. Joris Beens had een boot gevonden die bereid was het avontuur met ons aan te gaan. Omstreeks 5 uur stonden we allen zenuwachtig op de Neeltje Jans.

Na het opladen van de spullen zijn we uitgevaren. De omstandigheden waren verre van ideaal en we hebben ook zwaar wind en getijde gehad. Als beide in dezelfde richtng lopen kun je in je sit on top je lol op. Desondanks een fantastiche trip gehad en 2 dagen met een grijns rond gelopen. We hebben het gehele scala aan wrakratten boven gehad. Gul, Zeebaars, Horsemakreel, Blauwe makreel en een enkele Polak.

Er zaten een hoop leermomenten in deze trip! Toch kan ik niet wachten op de volgende.

Er zijn door Raf van Hellsyakker en Johan enkele filmbeelden gemaakt en geplaatst.


Comments

Extreme fishing Noordzee — Reageren?

Geef een reactie